Dieta conform grupelor sanguine

0
In conformitate cu activitatea cercetatorului canadian Peter J.D’Adamo, aceleasi produse alimentare nu sunt benefice pentru toate grupele sanguine. Fiecare grupa de sange este mai predispusa la anumite boli decat alta, putandu-se compensa aceste tendinte prin alimentatie si tratamente antistres adecvate fiecarei  grupe in parte. Astfel, fiecare grupa sanguina este rezultatul unei adaptari la conditiile alimentare specifice de-a lungul evolutiei omenirii.

Grupa sanguina de tip 0, grupa „vanatorului”: a aparut cu aprox. 40.000 de ani in urma. Sistemul digestiv era adaptat la o dieta bogata in proteine animale si legume care puteau fi gasite. Produsele lactate si cerealele inca nu faceau parte din dieta, deoarece agricultura a aparut cu aprox. 30.000 de ani mai tarziu.

Conform lui D’Adamo, persoanele cu grupa de sange de tip 0 prezinta: un sistem imunitar puternic si foarte activ, tendinte la o activitate tiroidiana lenta, dificultate de adaptare la noi conditii ambientale si nutritionale, aparat digestiv capabil de a metaboliza diete bogate in proteine (carne slaba, peste si fructe de mare).

In general persoanele cu grupa sanguina de tip 0 ar trebui sa:
– consume fructe si legume din abundenta, dar sa reduca consumul de legume crucifere (conopida, varza de Bruxelles, varza etc.) si legume din familia Solanaceae (vinete, cartofi etc.) exceptand rosiile.
– consume carne slaba, echilibrand acest aport cu legume. Ar trebui sa evite carnea de porc, mezelurile, conservele de carne si alimentele sarate.
– consume peste, moluste si crustacee, cu exceptia calmarului, somonului afumat, hering sarat, caviar, somn, precum si orice alt tip de peste sarat, uscat sau conservat.
– limiteze consumul de lapte, branza oua. Sunt permise in schimb, untul, branzeturile proaspete si branzeturile de soia.
– evite bauturile carbogazoase si cafeaua. Acestea pot fi inlocuite cu ceai.
– elimine toate produsele ce contin grau, si sa limiteze consumul de porumb si cereale.
– practice unele activitati fizice in mod regulat. Sunt potrivite sporturile competitive si care presupun efort intens.
– evite plante medicinale ca echinacea, aloe, brusture, gentiana, rubarba sau porumb. In schimb sunt recomandate: papadia, menta, tei, hamei.

Persoanele cu grupa sanguina 0, ce doresc sa creasca in greutate trebuie sa adauge in alimentatie gluten de grau, porumb, fasole, linte si crucifere (varza,conopida, varza de Bruxelles), iar celor care vor sa piarda kilograme le sunt recomandate alge marine, fructe de mare, ficat de vita, spanac si broccoli.

Grupa sanguina A, grupa „agricultorului”: apare odata cu introducerea agriculturii. Gradul de aciditate a stomacului se schimba adaptandu-se la consumul de cereale. Tot odata se manifesta si dificultatea de digerare a proteinelor de origine animala. Persoanele ce apartin grupei de sange  A, sunt majoritatea vegetarieni, sau cel putin asa le este indicat.

In general, persoanele cu grupa de sange A au un sistem imunitar vulnerabil, se adapteaza la conditii ambientale si nutritionale stabile, suporta activitati fizice sau sportive relaxante, au un sistem digestiv fragil ce tolereaza cu greu carnea, faina de grau, laptele si produsele lactate; le este indicata o dieta vegetariana bogata in cereale integrale si legume.

Persoanele cu grupa sanguina A ar trebui sa:
– consume fructe, cereale, legume si leguminoase.
– limiteze sau sa evite consumul de carne, mai ales carnatii, conservele de carne, si in general carnea sarata sau afumata.
– consume cantitati mici de peste (crap, cod, merluciu, somon, sardine, pastrav).
– evite consumul de lapte si produse lactate, spre deosebire de soia, care le este recomandata.
– nu consume semipreparate.
– manance in mod regulat seminte oleaginoase si fructe uscate sau cu coaja lemnoasa, dar sa evite fisticul.
– reduca consumul de produse pe baza de faina de grau.
– practice acvitati fizice relaxante (yoga, ciclism, inot, drumetii etc.)
– consume, in caz de nevoie, infuzii de plante medicinale ca musetel, echinacea, valeriana, aloe, brusture, paducel, dar sa evite rubarba.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt carnea, produsele lactate, fasolea, graul iar cele indicate pentru slabire: legume, uleiuri vegetale, soia si ananas.

You might also like