Coacăză neagră – Vaccinium Myrtillus

0

De ani de zile oamenii folosesc afina în medicină la fel ca dulcețurile și alte produse alimentare.

Face parte din aceeași familie ca și coacăza și conține substanțe chimice numite antocianine. E o plantă cu pigment cu proprietăți excelente de antioxidare. Aceste proprietăți curăță radicalii liberi, deasemenea cunoscuți ca și particule dăunătoare, și ajută la prevenirea sau repararea celulelor.

În popor, frunzele de coacăză neagră erau  tradițional folosite pentru vindecarea diabetului. Infuzia din aceste frunze era folosită drept medicament.

După multe experimente făcute pe animale, în urma cărora rezultatele au ieșit pozitive, cercetătorii sugerează că extractul din aceste frunze pot să scadă nivelul de zahăr în sînge. Prin urmare, coacăza neagră este un alt ingredient natural folosit pentru a vindeca diabetul zaharat.

Este folosit pe cale naturală ca să controleze și să coboare nivelul de zahăr ridicat în sînge la diabetici. Frunzele au un ingredient activ care pot determina corpul să se debaraseze de nivelul excesiv de zahăr din sînge și nu numai. Deasemenea este un bun astringent care ajută la dezinflamarea rinichilor, vezicii urinare și prostatei.

Faptul că puteți face infuzii foarte simplu și că e o metodă fără multă dificultate și deloc scump face din coacăza neagră un produs accesibil și dorit și un medicament natural fără reacții adverse.

Mod de prepare a infuziei:

  • Se ia 2 sau 3 mâini de frunze de coacăză. Se pun în 4 căni și se toarnă apă fierbinte peste dînsele. Această mixtură se lasă pentru jumătate de zi, apoi se bea pe durata zilei, întreaga zi.
You might also like