Ceaiul alb

0
Ceaiului alb isi are originile in provincia chineza Fujian, frunzele provenind din soiul Da Bai (Marele Alb).

Ceaiul alb provine din recoltarea mugurilor si a frunzulitelor foarte tinere pe care se distinge inca puful alb. Procesarea ceaiului este simpla si nu presupune altceva decat tratarea termica pentru oprirea fermentarii si deshidratarea. Obiectivul este obtinerea unui grad cat mai scazut de oxidare.

Pentru ca ceaiul alb nu este oxidat si rulat, perisorii argintii raman vizibili, pastrandu-se cat mai multe dintre caracteristicile initiale.
Infuzat, ceaiul alb da un lichid limpede si de culoare foarte deschisa.

Ceaiul alb, cunoscut sub numele de Yinzhen, este unul dintre soiurile cele mai  bogate in substante nutritive existente.

Din acest motiv, este un tip de ceai foarte apreciat, deoarece recoltarea sa se face la un anumit moment (primavara) permitand pastrarea substantelor nutritive, benefice organismului nostru. Fapt pentru care, se considera ca ceaiul alb este o sursa majora de antioxidanti existenta in natura.

Are un continut de polifenoli de trei ori mai mare decat ceaiul verde. 
Polifenolii sunt antioxidanti puternici gasiti in toate tipurile de ceai, si a caror functie este de a creste sistemul de aparare al organismului si a neutraliza actiunea radicalilor liberi, protejand celulele. Astfel, puteti controla oxigenarea excesiva a celulelor prevenind aparitia bolilor, cum ar fi cancerul si imbatranirea prematura a tesuturilor.

Ceaiul alb este un bun  aliat in reglarea organismului si a productiei lipidelor, avand un efect de pana la 10 ori mai mare decat ceaiul verde. De aceea, este esential in dieta sau in controlul greutatii. 

In multe cazuri, este utilizat in tratamente de frumusete si lotiuni de corp, datorita puterii sale de protectie a celulelor.

Alte proprietati:
Bogat in Fluor
Ideal pentru diete contra obezitatii si nu are calorii
Creste resursele de energie
Este diuretic
Combate oboseala fizica si psihica
Creste capacitatea de concentrare si de memorie.
Ajuta la eliminarea grasimii
Benefic in tratarea bolilor cardiovasculare, scade nivelul colesterolului.

You might also like