Castanele – Castanea vesca

0

Castanele (Castanea vesca) se găsesc frecvent în peninsula Iberică .
Compoziția castanelor coapte:
Castanelor le este caracteristic un ridicat volum de hidrocarbonați mai ales în forma zahărului cu ușurință solubil. Conținutul de proteine este aproape egal cerealelor și ca și la ele, nu sunt de mare valoare. Conținutul de grăsimi și minerale e la fel egal cerealelor. Vitaminele din grupul B sunt în abundență însă celelalte vitamine apar într-o mică cantitate sau deloc.
Printre mineralele conținute se află mai mult potasiu și fosfor.

Valoarea dietetică a castanelor:
Castanele comestibile îngrașă, iar datorită lipsei de sare ar trebui consumate mai des de către persoanele bolnave de inimă, cu probleme ale aparatului circulator și la rinichi.
Diabeticii trebuie să a în considerare ridicatul conținut de hidrați de carbon care îl conțin castanele pentru a nu întrece cantitatea permisă.
Este foarte importantă făina de castane pentru-că este ușor de digerat, poate fi folosită de către persoanele bolnave, copiii anemici și persoanele fără dinți.
Se scoate întâi cu un cuțit coaja dură, apoi trebuie să puneți castanele în apă fierbinte (dar nu în plină fierbere) puțin timp, apoi le scoateți și le sustrageți pielea de deasupra, le puneți în apă rece câteva clipe iar apoi le lăsați să se usuce. După ce sunt uscate le puneți într-o râșniță de cafea și faceți făina de castane, această făina este foarte bună la prepararea supelor. Puteți face multe rețete din castane.
Castanele americane:
Sunt fructe triangulare de formă ovală, denumirea lor în latină este Bertholletia excelsa.
Catanele americane fac parte din familia Myrtaceae, aceste castane au sub îmbrăcămintea dură semințe care seamănă cu migdalele, care se consumă exclusiv crude.
Sunt foarte bogate în ulei (70%), uleiul extras este clar, fără miros și are un gust bun.

You might also like