Beneficiile lucernei – medicago sativa

0

Ce e lucerna?

Lucerna (medicago sativa) este o plantă băștinașă din regiunea Mediteraneană, dar se cultivă pretutindeni. Cele mai utilizabile componente sunt frunzele uscate și semințele.

Istoria lucernei

Încă de demult, medicii din China și India foloseau frunzele de lucernă și vîrfurile florilor în tratamentul pentru tulburările digestive. De-a lungul timpului, lucerna s-a folosit pentru tratarea multor stări patologice.

Remedii naturiste cu lucernă

Planta e folosită pentru stimularea alăptării, la fel e utilizată ca tratament pentru indigestie, anemie, pierderea poftei de mîncare. E ca o cataplasmă (pastă medicinală) pentru arsuri și înțepături de insecte. Lucerna se administrează ca un tonic pentru rinichi și sistemulu reproductiv. De asemenea funcționează ca tonic glandular și cel pentru aparatul locomotor. S-a dovedit că lucerna are efect asupra scăderii colesterolului, are acțiune antibacterienă împotriva bacteriilor gram negative precum Salmonella typhi, și conține cel puțin o proteină cu așa numităa activitate antitumorală. Lucerna alcalinizează și dezintoxichează corpul, în special ficatul. Este benefică pentru tulburări de coloană, hemoragie și ajută funcția glandei pituitară. Deși nu a fost confirmat încă, lucerna este populară în tratamentul simptomelor de menopauză.

Compoziția lucernei

Lucerna conține mulți nutrienți într-o formă în care sunt ușor asimilați și digerați. Conține o cantitate considerabilă de beta caroten, clorofilă și octacosanol. În compoziția frunzelor întră și flavonele, isoflavone, steroli și derivate cumarine. Dintre vitamine și minerale fac parte vitaminele A, B1, B6, C, E, K, calciu, potasiu, fier și zinc. 

Beneficiile lucernei:

Orice om își dorește să se bucure de sănătate aducîndu-i fericire și pace. Într-adevăr, sănătatea este cel mai măreț dar ca să trăiești împlinit și fericit. Cineva spunea că fără sănătate viața nu e viață, e doar o stare de lâncezeală și suferință, și avea dreptate. Acesta e un motiv pentru care oamenii conștienți de sănătatea lor caută constant suplimente de calitate ce conțin lucernă.

 Lucerna este o plantă cu toți nutrienții esențiali pentru o funcție sănătoasă a corpului uman. Buruiana are o gamă largă de nutrienți precum proteine, minerale și vitamine. Este cunoscută ca ajutând corpul uman în multe moduri și că este bună pentru diferite probleme de sănătate. Deasemenea, lucerna întărește sistemul imunitar la copii și adulți, coagulează normal sîngele, îl curăță și ajută la absorbția nutrienților. Toate acestea sunt un avantaj destul de mare pentru inimă.

Cu toate că lucerna este crescută ca și plantă furajeră, este la fel de populară datorită beneficiilor ei în medicină. 

You might also like