Afinul – Vaccinium myrtillus

0

Afinele (Vaccinium myrtillus) fac parte din familia Ericaceae și cresc mai mult în zonele muntoase.

Fructele de afin mature sunt de culoare albăstrie, frunzele de afin după desicare își păstrează culoarea și mirosul astringent.

Compoziția Afinului

În frunzele de afin segăsesc substanțe precum: tanin, acid malic, acid citric și glucoză.

În afine, înafară de cele mai sus menționate, se mai găsește: pectină, vitamina A, vitamina C, în mici cantități și vitamina B.

Caracteristici terapeutice ale afinului

Afinele sunt cunoscute încă din medicina străveche ca un bun tratament contra diareei. Nu doar marea cantitate de tanin pe care o conține dar și acidul tanic care formează combinații naturale cu, coloranții organici din sucul intestinal fac ca afinele să trateze diareea.

Farmacologul Flury a demonstrat că afinele au un efect antiseptic și anti-inflamator.

Este de notat faptul că sucul sau extractele de afine exercită o autentică acțiune bactericidă și de inhibiție a dezvoltării culturii bacteorologice.

Germenul colibacil care este cauza principală a diareei de fermentație, devine inactiv după 24 de ore. Forța curativă a afinelor poate concura cu modernelor tratamente cu sulfonamide care sunt create pentru a opri infecțiile cu, colibacil din intestine.

În special în timpul diareei de vară, natura ne-a pus la dispoziție o serie de protecții și de cure, însă afinele seci sau din conserve la fel pot avea la fel o mare eficacitate și pe timp de iarnă.

Deci, după părerea noastră fiecare familie trebuie să aibă în casă afine, fie ele uscate, conservate sau suc de afine.

Trebuie de spus și că frunzele de afine conțin o substanță asemănătoare insulinei. Folosirea sub formă de praf sau infuzie pot ajuta bolnavii de diabet care nu au cum să-și procure insulina necesară.

Însăși afinele conțin multe substanțe asemănătoare cu insulina, noi recomandăm bolnavilor de diabet să consume afine zilnic.

Regim cu afine

Curele cu afine sunt perfect naturale și ajută la tratarea limbricilor si a paraziților intestinali la copii și nu numai.

Pentru a urma această cură cu afine de o formă mai eficace și ușoară trebuie să consumăm timp de 3 zile doar afine crude și/sau ușor gătite, fără a consuma un alt aliment pe durata celor 3 zile.

La persoanee perfect sănătoase, afinele luate cu puțin zahăr și lapte provoacă secreția glandelor gastrice și intestinale și, mai ales, ale pancreasului; împiedică declanșarea unei diaree din cauza alimentelor nu prea proaspete.

Dincolo de uzul intern, sucul de afine poate fi folosit ca un preparat extern care poate fi folosit direct pe piele, el ajută la tratarea eczemelor și toate felurile de cicatrici.

You might also like